Sivut

24.5.2010

Baileys-kakku





Pitihän minunkin tätä vihdoin kokeilla, Kinuskikissan innoittamana :)
Ohje on mukaeltu.

On kyllä todella herkullista, ja helppo ja nopea tehdä! Suklaakiille vielä päällä, ja maistuu tosiaan ihan kaakaovanukkaalta.

Kakku on tehty 20cm irtopohjavuokaan, ja kyseinen (olikohan Iloleipurin) vuoka on kyllä todella huono koska kakut ei irtoa siitä koskaan nätisti (vaikka nytkin laitoin ruokaöljyä reunoille) ja sokerikakkupohjat paistuvat huonosti.

Ja vispikerma... En koskaan ole tullut toimeen vispikerman kanssa; tämäkin meinasi lopussa vaahtoutua rakeiseksi kun uhkaa juoksettua!! Ei taida olla Flora Vispin voittanutta.

No, maku on tärkein!

Pohja:
1 pötkö Domino-keksejä
50g margariinia

-> murskaa keksit ja lisää rasva, painele irtopohjavuokaan jossa leivinpaperi pohjalla.

Täyte:
2dl vispikermaa
250g mascarpone-juustoa
1,5dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 liivatetta
1 dl Baileys-likööriä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja lisää sokerit. Kiehauta likööri. (Itse kiehutin mikrossa reilusti että kaikki alkoholi varmasti haihtui; sopii näin lastenkin syödä.)
Liuota liivatteet kuumaan likööriin, anna jäähtyä hiukan ja sekoita mascarponen joukkoon, ja yhdistä kermavaahtoon. Kaada vuokaan ja anna jähmettyä muutama tunti, mieluiten seuraavaan päivään.


Suklaakiille:
3 dl rasvatonta maitoa
3/4 dl tummaa kaakaota
1 dl sokeria
3 liivatelehteä

Kiehauta ainekset kattilassa, lisää pehmitetyt liivatteet. Jäähdytä vesihauteessa haaleaksi ja kaada lusikan kautta baileys-täytteen päälle.


Koristeet sokerimassasta.

18.5.2010

Maailman paras suklaakakku





Sain tilauksen miehekkäästä suklaakakusta ilman suurempia krumeluureja.
Tein siis suklaapiirakkaa, jälleen vuokaan!
Ohje riittää uunipellilliseen, ja tämä on tehty pyöreään 26cm kakkuvuokaan, jolloin kakusta tuleekin tosi mehevä.

Tämä suklaapiirakka/kakku on kyllä saavuttanut suuren suosion. Tunnetaan myös nimellä mielenterveyspiirakka ;)
Se on myös helppo tehdä ja säilyy huoneenlämmössä seuraavaankin päivään, jos siis jotain jää jäljelle :)
Jääkaappiin laitettaessa kakku jähmettyy jonkin verran, pysyy mehevämpänä siis huoneenlämmössä.

Kakkutaikina:
2,5 dl vettä
200 g margariinia/voita
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1,5 tl soodaa
1 dl bulgarinajogurttia
2 munaa

Kuorrutus:
2 rkl maitoa
100 g margariinia
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
n. 1/2 pkt tomusokeria


Kiehauta vesi, margariini, kaakaojauhe ja suola kattilassa. Jäähdytä.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jäähtynyt margariiniseos siihen.
Lisää seokseen myös munat ja jogurtti, sekoita puuhaarukalla.
Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille (tai kunnolla voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan) ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kakkua alemmalla tasolla 30-40 minuuttia (peitä tarvittaessa leivinpaperilla).

Jäähdytä kakku ja tee kuorrutus sekoittamalla margariini, maito ja kaakaojauhe kattilassa, anna kiehahtaa ja lisää tomusokeri. Mitä enemmän tomusokeria, sitä helpommin ja nopeammin kuorrute jämäköityy. Vähäisemmällä määrällä tulee valuvampaa kuorrutetta.

Koristele! Tässä valkosuklaaraitoja ja sokerimassaliljoja.

Keväänvihreä lime-valkosuklaakakku






Tässä hyydykekakku ihan aidoista raaka-aineista. (Kun se valmis valkosuklaa-limerahka ei oikein miellyttänyt.)
Limen mehu on arvatenkin hyvin hapanta, joten se on makuasia lykkääkö täytteeseen kovin paljon sokeria vaiko jättää happaman raikkaaksi. Mutta jonkin verran sokeria täytyy joka tapauksessa laittaa, mutta siltikin kakusta tulee yllättävän raikas!
Täytyy tosin tunnustaa että en ole ihan varma muistanko vielä nuo täytteen ainekset 100% oikein...! Kakun teosta kun on pari viikkoa aikaa.

Toki täytettä voisi edelleen muokata esim. valkuaisvaahdolla, mascarponella tms mutta tämän tein vanhan juustokakkuohjeeni mukaan.

Kakku tehty 20cm irtopohjavuokaan.


Keksipohja:
175g Digestive-keksejä
75g voita tai margariinia
pari ruokalusikallista Lime Curdia

Täyte:
130g valkosuklaata
100g maustamatonta tuorejuustoa
2 limen mehu
2,5 dl Flora Vispiä
3/4 dl -1dl sokeria
1tl vanilliinisokeria
4 liivatelehteä

Kiille:
2 limen mehu
lisää vettä yhteensä 3dl:ksi
vihreää elintarvikeväriä
4 liivatelehteä (riittäisi varmasti kolmekin)


Murenna keksit ja sekoita joukkoon rasva ja limehillo. Painele vuokaan.

Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuustoon, samoin limen mehut. Kiehauta vähän vettä ja liota liivatteet siihen, ja sekoita seos tuorejuuston joukkoon. Kääntele lopuksi kerma joukkoon ja mausta sokereilla.

Kaada vuokaan, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Purista limet kiillettä varten, sekoita veteen ja värjää vihreäksi. Kiehauta osa nesteestä, liuota liivatteet siihen ja sekoita loppuun nesteeseen. Anna jäähtyä hetken aikaa ja kaada lusikan kautta juustotäytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti.

8.5.2010

Tervetuloa!

Siirryin vanhasta Vuodatuksen blogista (suussasulavaa.vuodatus.net) tähän hiukan fiinimpään blogipohjaan. Leivontajutut jatkukoot siis täällä!
Vanha blogi jää vielä myös voimaan, joten jos sieltä tarvitsee jotain, saatavilla on.

Pikkuhiljaa saanen myös tätä ulkoasua muokattua toimivammaksi.


Esikoisemme huutelee aina ruokapöydässä että "Nyt on kakkuaika!" joten siitä blogin nimi.

Tervetuloa siis uudet ja vanhat lukijat :)

Vappukakku




Tähän vappukakkuun testasin yleisön pyynnöstä lakritsitäytettä. Ihan hyvää oli, mutta enempi saisi laku maistua. Toimisiko vaikka hopeatoffee paremmin? Vaahtistaikinan kaulitsin ehkä hiukan liian ohueksi, minkä seurauksena ei niin tasainen pinta.

Kokonaisuudessaan oli kyllä huuuurjan makea kakku!

Pohja 3 munan sokerikakkupohja

Täyte
5 Kick-patukkaa
1dl kuohukermaa
1/2 prk Flora Vispiä
vaniljakreemijauhetta


Lemon Curdia
kostutus Spritella


Päällä MMF-taikina ohuen kermakerroksen päällä.

Koristeet marsipaania ja/tai sokerimassaa; ohuita suikaleita kovetettu kynien ympärillä.


Vaahtistaikina

Neljäs kerta toden sanoo!

Vihdoin onnistuin tekemään kunnollisen marshmallow-fondantin.
Kyse oli tomusokerin määrästä, ja oikeasta tekniikasta.

Eli, tähän asti olen tehnyt vain käsin kulhossa (=tahmaista ja hankalaa), mutta nyt keksin sekoittaa taikinaa ensin lusikalla, sitten kaataa pöydälle ja vaivata kämmenpohjalla sekaan tomusokeria, kunnes massasta tulee kimmoisaa ja muokattavaa.
Vähän kuin savea!

Sekavärisistä vaahtokarkeista tulee siis tälläinen kauniin vaalea keltavihreä taikina:

Junakakkua yksivuotiaalle



Voilá! Tässä ihka ensimmäinen tilauskakkuni :)

Haluttiin siis synttärikakku 1-vuotissynttäreitä viettävälle pojalle, 15-20 hengelle. Ihmeempiä toiveita ei ollut, muuta kuin tyyliltään "modernin linjakkaan yksinkertainen", ei kermahörsellyksiä tms, ja vähälaktoosisena.

Vaalea 5 munan sokerikakkupohja, täytteenä valkosuklaa-mustikkamoussea, eli tämän kakun täyte suussasulavaa.vuodatus.net/blog/2132531/mustikka-valkosuklaajuustokakku/, kostutus Spritella, kuorrutus sokerikreemillä ja päällinen vaahtistaikinaa pastavärillä vaaleansiniseksi värjättynä.

Vaahtistaikina jäi ikävän muhkuraiseksi, koska minulla ei ollut aikaa kaulita sitä enempää... Junaradan pölkkyjäkin pyörittelin yhdellä kädellä vaavin kitistessä kainalossa :D Mutta ihan suhteellisen onnistunut lopputulos olosuhteisiin nähden, kun isompikin apuleipuri söi koristeita sitä mukaa kun niitä kakkuun asettelin.

Koristeeksi keksin askarrella junaradan. Koristeet marsipaania ja/tai sokerimassaa.



Tältä vuodelta

Tupla-suklaa -Suklaakakku





Mud Cake, Peach Passion -suklaasta



Vaalea Liljakakku